Bir sorunuz mu var?
Mesajı gönderildi. Kapalı

Yapay Zeka: Moda ve Hukuk Eğitimi

Eğitmen
admin
19 Öğrenciler Kayıtlı
  • Tanım
  • Müfredat
  • SSS
  • Duyuru
yz1

Bu Eğitim Hakkında

Fikri mülkiyet hukuku ve moda hukuku ile ilgilenenlerin, yapay zeka gibi yeni nesil teknolojik gelişmelerin yarattığı hukuki sorunlar hakkında fikir sahibi olabilmesi ve bu sorunlara çözümler getirebilmesi gerekliliği her geçen gün artmaktadır. Günlük yaşamlarımızı, alışkanlıklarımızı değiştiren yapay zeka ve yeni nesil teknolojileri anlamak, bu teknolojilerin fikir ve sanat eserlerinin üretim, kamuya iletim, sergilenme aşamalarında ne gibi rollerinin olduğunu ve olabileceğini bilmek ve bu teknolojilerin sebep olabileceği telif hakkı ihlallerini anlayabilmek günümüz hukukçularının hakim olması gereken konulardır. Yapay zeka ve gelişen teknolojilere ilgisi olan hukukçulara özel olarak hazırlanan eğitimimizde:

  • Moda endüstrisindeki yeni teknolojilerin sektörü nasıl etkilediği,
  • Moda sektöründe kullanılan yapay zeka programları ve uygulamaları,
  • Yapay zeka, moda ve hukukun ilişkisi,
  • Yapay zeka ile üretilen içeriklerin telif ve patent ile korunup korunamayacağı ve bu içeriklerin özellikle telif hakkı ihlaline sebep olup olmayacağı,
  • Telif hukukunun temel ilkeleri,
  • Yazılımların telif hukuku tarafından nasıl korunabileceği
  • Non-Fungible Token’ların içeriği ve telif hukuku ile nasıl bir ilişkilerinin olabileceği

konuları, çeşitli vaka çalışmaları ve tartışma soruları ile değerlendirilecektir.

Künye:

  • Düzenleyen: Moda Hukuku Enstitüsü
  • Eğitimin Süresi: 12 Ders Saati
  • Yer: Online
  • Eğitimin Yapılacağı Gün: Cumartesi-Pazar (10.00-17.00)
  • Eğitim Tarihi: 18-19 Kasım 2023
  • Ücret : 12.500 TL yerine 6.250 TL (3 Kasım’a kadar, Fashion Law Club üyelerine özel) (İndirim kodunuzu almak için başvuruda Fashion Law Club üyesi olduğunuzu belirtiniz.)
  • Toplam Kredi: 6 kredi
  • Katılımcılara Moda Hukuku Enstitüsü onaylı sertifika verilecektir.

Bu Eğitim Hakkında

Söğüt Atilla, Mjur

AI Expert & Associate Tutor, University of Oxford & University of Warwick

Av. Erdem Eren, LL.M.

Yönetim Kurulu Başkanı, International Fashion Law Association (INFLAA)

Irmak Yılmaz

Moda Yönetim Stratejisti & Yazar, Brandcared & Vogue

Section
Section
Section
Section
Section
Section
Programlarınıza kimler katılabilir?
Avukatlar, stajyer avukatlar, hukuk fakültesi öğrencileri, üniversite düzeyinde öğrenimlerine devam eden farklı disiplinlerdeki öğrenciler, tasarımcılar, moda yönetim alanında okuyanlar veya çalışan kişiler, girişimciler, marka sahipleri, tekstil firması sahipleri ve çalışanları, aksesuar, kozmetik alanlarında çalışan ya da girişimi olan kişiler.
Program sonunda sertifika alıyor muyum?
Evet eğitim programlarımızı başarıyla tamamlayan kişiler hem Moda Hukuku Enstitüsü hem de International Fashion Law Association (INFLAA) onaylı sertifika almaktadırlar.
Eğitim sonunda aldığım sertifika ne işe yarıyor?
Eğitim programlarımızı başarıyla tamamlayan katılımcıların aldıkları sertifikalar International Fashion Law Association (INFLAA) tarafından da tanınmaktadır. Katılımcılarımızın özgeçmişlerine ekledikleri sertifikalar kariyer yolculuklarında bu alanda almış oldukları eğitime referans olurken, sertifikalar sayesinde topladıkları krediler de yurt dışında staj, değişim programına katılım gibi birçok avantaj sağlamaktadır.
Eğitim diliniz nedir?
Türkçe’dir.
Programdaki kredi sisteminiz nedir? Okulumda kullanabilir miyim?
Moda Hukuku Enstitüsü’ünde düzenlediğimiz eğitimlere katılan kişiler, başarıyla tamamladıkları her eğitim sonunda kredi kazanmaktadırlar. Söz konusu krediler uluslararası akreditasyon sistemi çerçevesinde International Fashion Law Association’a bağlı kurumlarda geçerlidir. Bunun dışında anlaşmamız olmayan kurum ve okullarda krediler geçerli değildir.
Yurt dışında staj yapmak istiyorum, ne yapmalıyım?
Yurt dışındaki staj hakkından yararlanmak isteyen öğrenciler öncelikle eğitimlerimize katılarak kredi sayısını tamamlarlar. Ardından seçim kriterlerini yerine getirerek mülakatı başarıyla tamamlayan öğrenciler yurt dışında anlaşmalı olduğumuz moda hukuku kurumlarında staj şansını yakalamaktadır.
Yurt dışında değişim programı öğrencisi olmak istiyorum, ne yapmalıyım?
Yurt dışında değişim programından yararlanmak isteyen öğrenciler aynı dönem içinde Moda Hukuku 101 ve Moda Hukuku 201 Eğitim Programı’na katılarak programı başarıyla tamamlarlar. Program sonunda düzenlenen sınavda 1. olan öğrenci yurt dışındaki değişim programına gönderilir.
Yurt dışındaki moda hukuku enstitüleri ile bağınız nedir?
ABD’den sonra dünyada moda hukuku alanında kurulan ikinci enstitü olan Moda Hukuku Enstitüsü, kendinden sonra kurulan 23 enstitüye global çapta önderlik etmektedir. Mentörlük görüşmelerimizin yanı sıra, işbirliği anlaşmalarımız, ortak projelerimiz ve her yıl düzenlediğimiz Moda Hukuku Zirvesi etkinliklerimiz bulunmaktadır.
İş imkanı sağlıyor musunuz?
Belirlli kriterleri yerine getiren öğrencilerimize yurt dışında staj imkanı sağlamanın yanı sıra, global ve yerel kurumsal firmalardan bizlere gelen iş tekliflerini referans olabileceğimiz katılımcılarımıza yönlendirmekteyiz.



Program tarihlerinin ertelenmesi söz konusu olabilir.

Kaydınızı yaptırırken bu seçenekleri onaylamış sayılmaktasınız.

Layer 1