Bir sorunuz mu var?
Mesajı gönderildi. Kapalı

Mesafeli Satış Sözleşmesi

MODA HUKUKU ENSTİTÜSÜ MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

MADDE 1: TARAFLAR

1.1. SATICI

Ticari Ünvanı: Fashion and Business Creative Group Moda Yönetimi Ltd. Şti.

Adresi: Esentepe Mah. Talatpaşa Cad. No:5 Levent/İstanbul

E-posta Adresi: info@modahukukuenstitusu.org

Ürün İade Adresi: Esentepe Mah. Talatpaşa Cad. No:5 Levent/İstanbul

1.2. ALICI

Adı Soyadı / Ünvanı:

Teslimat Adresi:

Telefonu:

E-Posta Adresi:

IP Adresi:

MADDE 2: KONU

İşbu sözleşmenin konusu, SATICI’ nın, SİPARİŞ VEREN/ALICI’ya www.modahukukuenstitusu.org internet adresinden yapılan, aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürün/ürünlerin satışı ve teslimi ile ilgili olarak 6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve 06.03.2011 tarih ve 27866 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik” hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerini kapsamaktadır.

MADDE 3: SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜN/ÜRÜNLER BİLGİLERİ

Malın/Ürün/Ürünlerin/Hizmetin türü, miktarı, marka/modeli, rengi, adedi, satış bedeli, ödeme şekli, alternatif ürün tercihi tarafınıza iletilen epostada belirtildiği gibidir.

MADDE 4: GENEL HÜKÜMLER

4.1. SİPARİŞ VEREN/ALICI sözleşme konusu ürün/ürünler için, toplam sipariş tutarı üzerinden yukarıda belirtilen ürün bedellerini ödemekle yükümlüdür.

4.2. SİPARİŞ VEREN, ALICI ve FATURA BİLGİLERİ aynı kişiye ait ve/veya farklı kişilere ait olabilir. Farklı kişilere ait olması durumunda verilen ve onaylanan tüm bilgilerden SİPARİŞ VEREN sorumludur. SİPARİŞ VEREN ve ALICI’ yı sorumlu tutan hak ve yükümlülükler SİPARİŞ VEREN/ALICI olarak belirtilmiştir.

4.3. SİPARİŞ VEREN belirttiği bilgilerin doğru ve ALICI’ ya ait olduğunu kabul eder. Verilen bilgiler ile ALICI’ ya ulaşılamaması durumunda SATICI’ nın sorumluluğu bulunmamaktadır ve tüm sorumluluk SİPARİŞ VEREN’ e aittir.

4.4. Tüketici şikâyet ve itirazları konusundaki başvurular, Bakanlıkça her yıl Aralık ayında belirlenen parasal sınırlar dâhilinde tüketicinin mal veya hizmeti satın aldığı veya ikametgâhının bulunduğu yerdeki tüketici sorunları hakem heyetine veya tüketici mahkemesine yapılabilmektedir.

4.5. Bu hizmet yalnızca perakende satışa ve nihai kullanımına yöneliktir. Toptan ve ”yeniden satış” amaçlı siparişlerin ön bilgi formu ve/veya satış sözleşmesi oluşmuş olsa dahi SATICI siparişi iptal ederek teslim etmeme hakkını saklı tutar. Moda Hukuku Enstitüsü belirtilen tarihlerde vereceği eğitimleri mücbir bir sebep olması nedeniyle belirtilen yer, tarih ve koşullarda gerçekleştirememesi durumunda, söz konusu eğitimleri ertelme ve online olarak verme hakkını saklı tutar.

4.6. Sözleşme konusu ürün/ürünler, yasal 30 günlük süreyi aşmamak koşulu ile her bir ürün için ALICI’ nın yerleşim yerinin uzaklığına bağlı olarak işbu sözleşmede belirtilen teslimat tarihine/sözleşmenin ifa tarihine kadar SİPARİŞ VEREN/ALICI’ nın gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim/ifa edilir.

4.7. Mesafeli Satış Sözleşmesi’nin akdedilmesi için, işbu sözleşmenin SİPARİŞ VEREN tarafından elektronik olarak onaylanması gerekmektedir.

4.8. Sözleşme konusu ürün/ürünlerin teslimatı için işbu sözleşmenin elektronik ortamda onaylanarak SATICI’ ya ulaştırılmış olması ve bedelinin SİPARİŞ VEREN/ALICI’ nın tercih ettiği ödeme şekli ile SATICI’ nın hesabına aktarılmış olması şarttır. Ürün bedeli SATICI’ nın hesabına aktarılmaz veya banka kayıtlarında iptal edilir ise SATICI ürün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.

4.9. SİPARİŞ VEREN, sözleşme konusu ürün/ürünlerin temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimata ilişkin tüm bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini kabul ve beyan eder.

4.10. SİPARİŞ VEREN, SATICI tarafından üretilen tasarımlarda kullanılan özel tasarım tekniklerinin, doku, desen, tasarım elementleri (ikon, düğme vb.), stiller, gradyan ve solid renk tonları ile her türlü grafik tasarım, illustrasyon, çizim, tasarım ve eserlerin tasarımında kullanılan öğelerin Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’ndan (FSEK) kaynaklı tüm hakların SATICI’ya ait olduğunu kabul ve beyan eder.

4.11. SİPARİŞ VEREN, SATICI tarafından üretilen ve SATICI’nın “BASİC” olarak sitesinden satışa sunduğu baskısız ürünlerinin üzerine, ticari amaçla satışa sunmak amacıyla, SATICI’nın Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’ndan (FSEK) kaynaklanan hiçbir hakkının ve ilişkisinin olmadığı tasarım, illustrasyon vb çizimleri basmasının ve satmasının SATICI’nın gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gerekse de ilgili Kanun Hükmündeki Kararnamelerdeki sınaî haklarına tecavüz ettiğini kabul ve beyan eder.

4.12. SİPARİŞ VEREN, SATICI’nın Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gerekse de ilgili Kanun Hükmündeki Kararname’lerdeki sınaî haklarına tecavüz oluşturacak şekilde satışa sunduğu ve SATICI’nın markasını taşıyan ürünlerden dolayı üçüncü kişileri zarara uğratmasından dolayı SATICI’nın hukuken sorumlu olmadığını kabul ve beyan eder.

4.13. Sözleşme konusu ürün/ürünler, SİPARİŞ VEREN/ALICI’ dan başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden SATICI sorumlu tutulamaz. Bu durumda tüm sorumluluk SİPARİŞ VEREN/ALICI’ ya aittir.

4.14. SATICI, sözleşme konusu ürün/ürünlerin sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.

4.15. Kargo firmasının, ürünü ALICI’ ya teslimi aşamasında karşılaşacağı her türlü sorun nedeniyle, siparişi verilen ürünün ALICI’ ya teslim edilememesinden dolayı SATICI sorumlu tutulamaz.

4.16. SATICI, haklı bir sebebe dayanmak şartıyla, sözleşmeden doğan ifa yükümlülüğünün süresi dolmadan ALICI’ ya eşit kalite ve fiyatta farklı bir ürün tedarik edebilir.

4.17. SATICI, sipariş konusu ürün veya hizmetin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması halinde sözleşme konusu yükümlülüklerini yerine getiremezse, bu durumu, sözleşmeden doğan ifa yükümlülüğünün süresi dolmadan tüketiciye bildirir ve ALICI’ ya eşit kalite ve fiyatta farklı bir ürün tedarik edebilir.

4.18. Ürünün tesliminden sonra ALICI’ ya ait kredi kartının ALICI’ nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşun ürün bedelini SATICI’ ya ödememesi halinde, ALICI ‘nın kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla ürünün 3 gün içinde SATICI’ ya gönderilmesi zorunludur. Bu takdirde nakliye giderleri ALICI’ ya aittir.

4.19. SATICI mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefeti, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar nedeni ile sözleşme konusu ürünü süresi içinde teslim edemez ise, durumu ALICI’ ya bildirmekle yükümlüdür. Bu takdirde ALICI siparişin iptal edilmesini, sözleşme konusu ürünün varsa emsali ile değiştirilmesini ve/veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi haklarından birini kullanabilir. ALICI’ nın siparişi iptal etmesi halinde ödediği tutar 10 gün içinde kendisine nakden ve defaten ödenir.

4.20. Sözleşme konusu ürün/ürünlerin stokta bulunmadığı hallerde SATICI’ nın SİPARİŞ VEREN/ALICI’yı durumdan haberdar etmesi ve SİPARİŞ VEREN/ALICI’ nın ödemiş olduğu toplam bedelin ve onu borç altına sokan her türlü belgenin en geç 10 gün içinde SİPARİŞ VEREN/ALICI’ya iade edilmesi şartıyla SATICI’ nın sözleşme konusu ürün/ürünleri teslim etmeme hakkı bulunmaktadır.

4.21. 18 yaşından küçük kişiler SATICI internet sitesinden, çocuklara yönelik ürünlerin satışa sunulması durumunda dahi, alışveriş yapamaz.

4.22. Ürünlerin fiyatları, katma değer vergisi ilave edilmiş Türk Lirası cinsinden sitede yer almaktadır. ALICI internet sitesinden kredi kartı, havale veya EFT ile alışveriş yapabilir. Kredi kartı ile verilen siparişler verildikleri an işleme alınamayacak olup, kredi kartından işbu sözleşme uyarınca ALICI tarafından ödenmesi gerekli meblağın blokesinin yapıldığı ya da bu tutardaki havale – EFT bedelinin satıcı hesabına ulaştığının SATICI yetkilileri tarafından tespit edildiği an söz konusu siparişlerin işleme alınması mümkün bulunmaktadır. Havale veya EFT ile ödeme yapılması halinde, SATICI hesabına iki gün içinde ALICI ödemelerinin geçmemesi durumunda siparişler iptal edilmektedir.

4.23. Teslimat sırasında hasarlı olduğu belirlenen ürünler hakkında kargo yetkilisi ile birlikte tutanak tutulması gerekmektedir. Garanti belgesi ile satılan ürünlerde ayıp olması halinde, ürünler yetkili servislerin kontrolüne gönderilebilecektir.

4.24. Dizgi ve sistem hatalarından meydana gelen fiyat yanlışlıklarından SATICI sorumlu değildir.

4.25. Kargo ücreti ürün bedeline dahil değildir. Kargo bedeli, ürün(ler) meblağına göre belirlenecektir.

4.26. Bankaların ödemeler esnasında havale masrafı veya sair isimler altında yapacakları kesintilerden SATICI sorumlu değildir. Bu çerçevede ALICI vadeli alımlarda faiz oranı, havale masrafı, temerrüt faizi hükümleri gibi bilgileri Bankası ile teyit edeceğini ve söz konusu hükümlerin Bankası ile arasındaki sözleşme esaslarına göre belirleneceğini kabul eder.

4.27. Kredi kartına iade talebi bulunması halinde, ALICI’ ya nakit iadesi yapılması mümkün değildir. SATICI yükümlülüğü, kart ile alışveriş yapılan tutarı bankaya ödemekten ibarettir. Kredi kartı iadeleri, Bankaların mevcut iade prosedürleri çerçevesinde ve SATICI’nın Bankalar ile yapmış olduğu sözleşmeler dâhilinde yapılmaktadır. Bu çerçevede taksitli alışveriş iadelerinde ALICI şimdiden, ürünü kaç taksit ile aldı ise Bankanın kendisine ödemeyi de taksitle yapabileceğini bildiğini ve buna muvafakati olduğunu kabul etmektedir. SATICI’nın bankaya tek seferde iade talimatı vermesi durumunda dahi, kredi kartlarına iadeyi her ay karta bir taksit iadesi şeklinde Banka tarafından aktarılabilmektedir. ALICI işbu maddeyi okumuş ve kabul etmiş olduğunu taahhüt eder.

4.28. ALICI; düzenlenen programlar dahilinde SATICI’nın program tarihlerini ertelemek, programın tamamını ya da bir kısmını online olarak düzenlemek üzere değişiklik yapmak ya da programın tüm diğer detaylarıyla ilgili her türlü değişikliği gerçekleştirme hakkını kendinde saklı tutar. ALICI; ödemesini yaparken tüm bu koşulları onaylar.

4.29. İşbu sözleşme, SİPARİŞ VEREN tarafından elektronik ortamda onaylanıp SATICI’ ya ulaşmasından sonra geçerlilik kazanır.

MADDE 5: CAYMA HAKKI

Tüketici; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim tarihinden itibaren 14 (ondört) gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar SATICI’ ya aittir. Cayma hakkının kullanılması için 14 günlük süre içinde SATICI’ nın yukarıda bildirilen adresine iadeli taahhütlü posta, faks, telefon veya eposta ile bildirimde bulunulması ve ürünün/ürünlerin ALICI’ ya ulaştığı şekilde hasarsız olması gerekmektedir.Cayma hakkının kullanılması halinde, SİPARİŞ VEREN/ALICI’ ya teslim edilen ürün/ürünlerin SATICI’ ya gönderildiğine ilişkin kargo teslim tutanağı örneği ile fatura aslının SATICI’ ya iadesi zorunludur. Bu belgelerin ulaşmasını takip eden 10 gün içinde ürün/ürünlerin bedeli SİPARİŞ VEREN/ALICI’ ya iade edilir. Cayma hakkının 14 gün içinde kullanılması halinde ürün/ürünler SATICI’ ya, SİPARİŞ VEREN/ALICI tarafından kargo ile iade edilir ve bu durumda kargo ücreti SATICI’ ya aittir. Bu hakkın kullanılması halinde;

  1. 3. kişiye veya ALICI’ ya teslim edilen ürünün faturası,
  2. İade formu,
  3. ade edilecek ürünlerin kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerekmektedir.
  4. SATICI, cayma bildiriminin kendisine ulaşmasında itibaren en geç 10 günlük süre içerisinde toplam bedeli ve alıcıyı borç altına sokan belgeleri ALICI’ ya iade etmekle yükümlüdür.
  5. ALICI’ nın kusurundan kaynaklanan bir nedenle malın değerinde bir azalma olursa veya iade imkânsızlaşırsa ALICI kusuru oranında SATICI’ nın zararlarını tazmin etmekle yükümlüdür.

MADDE 6: CAYMA HAKKININ KULLANILMASI

6.1. ALICI, www.modahukukuenstitusu.org internet sitesinde sözleşme konusu ürünün temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimata ilişkin ön bilgileri ve mesafeli satış sözleşmesini okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder. ALICI; bu Ön Bilgilendirmeyi ve Mesafeli Satış Sözleşmesini elektronik ortamda teyit etmekle, SATICI tarafından ALICI’ ya verilmesi gereken adres, siparişi verilen ürünlere ait temel özellikler, ürünlerin vergiler dâhil fiyatı, ödeme ve teslimat bilgilerini de doğru ve eksiksiz olarak edindiğini teyit etmiş olur.  ALICI; düzenlenen programlar dahilinde SATICI’nın program tarihlerini ertelemek, programın tamamını ya da bir kısmını online olarak düzenlemek üzere değişiklik yapmak ya da programın tüm diğer detaylarıyla ilgili her türlü değişikliği gerçekleştirme hakkını kendinde saklı tutar. ALICI; ödemesini yaparken tüm bu koşulları onaylar.

MADDE 7: CAYMA HAKKININ KULLANILAMAYACAĞI HALLER

Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça tüketici, aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz.

  1. 27.11.2014 tarih 29188 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği”nin 2. Maddesinin 2/ğ nolu bendi gereği “Yiyecek ve içecekler gibi günlük tüketim maddelerinin, satıcının düzenli teslimatları çerçevesinde tüketicinin meskenine veya işyerine götürülmesine ilişkin Mesafeli Sözleşmelerde cayma hakkı bulunmamaktadır.
  2. b) 27.11.2014 tarih ve 29188 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Mesafeli Sözleşmeler Yönetmelik’in 15. Maddesinde sayılan sözleşmeler/mal ve hizmetlerde cayma hakkı kullanılamaz.
  3. c) SİPARİŞ VEREN/ALICI tarafından teslim alınmış olan malın değerinin azalması veya iadeyi imkânsız kılan bir nedenin varlığı cayma hakkının kullanılmasına engel değildir. Ancak SİPARİŞ VEREN/ALICI kendi kusurundan kaynaklanan, malın değerindeki azalmayı SATICI’ ya tazmin etmeyi kabul ve beyan eder.

MADDE 8: BORÇLUNUN TEMERRÜDÜ

ALICI’ nın temerrüde düşmesi halinde, ALICI, borcun gecikmeli ifasından dolayı SATICI’ nın oluşan zarar ve ziyanını ödemeyi kabul eder. ALICI’nın temerrüdünün SATICI’ nın kusurundan kaynaklandığı hallerde ALICI herhangi bir zarar ve ziyan talebini karşılamak mecburiyetinde olmayacaktır.

MADDE 9: YETKİLİ MAHKEME

Tüketici; şikâyet ve itirazları konusunda başvurularını, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından her yıl Aralık ayında belirlenen parasal sınırlar dâhilinde tüketicinin mal veya hizmeti satın aldığı veya ikametgâhının bulunduğu yerdeki tüketici sorunları hakem heyetine veya tüketici mahkemesine yapabilir.

Siparişin gerçekleşmesi durumunda SİPARİŞ VEREN/ALICI işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılır.

MODA HUKUKU ENSTİTÜSÜ ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

  1. SATICIYA İLİŞKİN BİLGİLER

Ticari Ünvanı: Fashion and Business Creative Group Moda Yönetimi Ltd. Şti.

Adresi: Esentepe Mah. Talatpaşa Cad. No:5 Levent/İstanbul

E-posta Adresi: info@modahukukuenstitusu.org

Ürün İade Adresi: Esentepe Mah. Talatpaşa Cad. No:5 Levent/İstanbul

  1. ALICIYA İLİŞKİN BİLGİLER

Adı Soyadı / Ünvanı:

Teslimat Adresi:

Telefonu:

E-Posta Adresi:

IP Adresi:

  1. SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜN BİLGİLERİ

İşbu kısımda sözleşme konusu ürün ya da ürünlerin temel özellikleri açıklanmaktadır. Mal ya da hizmetlerin temel özelliklerini www.modahukukuenstitusu.org adresinde yer almaktadır, ürünün temel özelliklerini buradan inceleyebilirsiniz.

Sözleşme Konusu mal ya da hizmetin tüm vergiler dâhil satış fiyatı aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Siparişinizi mesai saatleri içerisinde vermiş olduğunuz takdirde aynı gün içerisinde, mesai saatleri dışında sipariş vermiş olduğunuz takdirde ise ertesi gün, alıcı adına kargo firmasına teslim edilir. Kargo gönderi kodunuz sisteme yansıdıktan sonra en geç 3 gün içerisinde siparişiniz yetkili kargo tarafından teslim edilecektir. Ürün sevkiyat masrafı olan kargo ücreti bedeline dâhildir.

  1. GEÇERLİLİK SÜRESİ

Listelenen ve sitede ilan edilen fiyatlar satış fiyatıdır. İlan edilen fiyatlar ve vaatler güncelleme yapılana ve değiştirilene kadar geçerlidir. Süreli olarak ilan edilen fiyatlar ise belirtilen süre sonuna kadar geçerlidir. Bu günden sonra Satıcı tarafından işbu formda verilen bilgi ve vaatlerle bağlı kalınmadığı ihtar olunur.

İşbu ön bilgilendirme formu, elektronik ortamda Tüketici tarafından okunarak kabul edildikten sonra tüketici sözleşmesi kurulması aşamasına geçilecektir.

  1. CAYMA HAKKI

Tüketici; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim tarihinden itibaren 14 (ondört) gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar SATICI’ ya aittir. Cayma hakkının kullanılması için 14 günlük süre içinde SATICI’ ya yukarıda bildirilen adrese iadeli taahhütlü posta, faks, telefon veya eposta ile bildirimde bulunulması ve ürünün/ürünlerin ALICI ya ulaştığı şekilde hasarsız olması gerekmektedir. Cayma hakkının kullanılması halinde, SİPARİŞ VEREN/ALICI’ ya teslim edilen ürün/ürünlerin SATICI’ ya gönderildiğine ilişkin kargo teslim tutanağı örneği ile fatura aslının SATICI’ ya iadesi zorunludur. Bu belgelerin ulaşmasını takip eden 10 gün içinde ürün/ürünlerin bedeli SİPARİŞ VEREN/ALICI’ ya iade edilir. Cayma hakkının 14 gün içinde kullanılması halinde ürün/ürünler SATICI’ ya, SİPARİŞ VEREN/ALICI tarafından kargo ile iade edilir ve bu durumda kargo ücreti SATICI’ ya aittir. Bu hakkın kullanılması halinde;

  1. 3. kişiye veya ALICI’ ya teslim edilen ürünün faturası,
  2. İade formu,
  3. İade edilecek ürünlerin kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerekmektedir.
  4. SATICI, cayma bildiriminin kendisine ulaşmasında itibaren en geç 10 günlük süre içerisinde toplam bedeli ve alıcıyı borç altına sokan belgeleri ALICI’ ya iade etmekle yükümlüdür.
  5. ALICI’ nın kusurundan kaynaklanan bir nedenle malın değerinde bir azalma olursa veya iade imkânsızlaşırsa ALICI kusuru oranında SATICI’ nın zararlarını tazmin etmekle yükümlüdür.
  6. CAYMA HAKKININ KULLANILMASI
    6.1. ALICI, www.modahukukuenstitusu.org internet sitesinde sözleşme konusu ürünün temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimata ilişkin ön bilgileri ve mesafeli satış sözleşmesini okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder. ALICI; bu Ön Bilgilendirmeyi ve Mesafeli Satış Sözleşmesini elektronik ortamda teyit etmekle, SATICI tarafından ALICI’ ya verilmesi gereken adres, siparişi verilen ürünlere ait temel özellikler, ürünlerin vergiler dâhil fiyatı, ödeme ve teslimat bilgilerini de doğru ve eksiksiz olarak edindiğini teyit etmiş olur.  ALICI; düzenlenen programlar dahilinde SATICI’nın program tarihlerini ertelemek, programın tamamını ya da bir kısmını online olarak düzenlemek üzere değişiklik yapmak ya da programın tüm diğer detaylarıyla ilgili her türlü değişikliği gerçekleştirme hakkını kendinde saklı tutar. ALICI; ödemesini yaparken tüm bu koşulları onaylar.

  1. CAYMA HAKKININ KULLANILAMAYACAĞI HALLER

Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça tüketici, aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz.

  1. 27.11.2014 tarih 29188 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği”nin 2. Maddesinin 2/ğ nolu bendi gereği “Yiyecek ve İçecekler gibi günlük tüketim maddelerinin, satıcının düzenli teslimatları çerçevesinde tüketicinin meskenine veya işyerine götürülmesine ilişkin Mesafeli Sözleşmelerde cayma hakkı bulunmamaktadır.
  2. 27.11.2014 tarih ve 29188 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Mesafeli Sözleşmeler Yönetmelik’in 15. Maddesinde sayılan sözleşmeler/mal ve hizmetlerde cayma hakkı kullanılamaz.
  3. SİPARİŞ VEREN/ALICI tarafından teslim alınmış olan malın değerinin azalması veya iadeyi imkânsız kılan bir nedenin varlığı cayma hakkının kullanılmasına engel değildir. Ancak

SİPARİŞ VEREN/ALICI kendi kusurundan kaynaklanan, malın değerindeki azalmayı SATICI’ ya tazmin etmeyi kabul ve beyan eder.

  1. Sipariş vermek için kullandığınız internet sitesinin kullanılması nedeniyle, ücret tarifesi ile ilgili olarak tüketicilere ilave bir maliyet yüklenmemektedir.
  2. Sürekli veya dönemsel olarak ifa edilen ürün olarak, satışa arz ettiğimiz ürünümüz yoktur.
  3. Belirsiz süreli veya süresi bir yıldan fazla olarak satışa arz ettiğimiz ürünlerle ilgili olarak herhangi bir satış şeklimiz bulunmamaktadır.
  4. Bu ön bilgilendirme formu ile verilen bilgiler, kullanılan uzaktan erişim aracına uygun olarak ve iyi niyet ilkeleri çerçevesinde ergin olmayanlar ile ayırtım gücünden yoksun veya kısıtlı erginleri koruyacak şekilde ticari amaçlarla verilmektedir.
  1. TÜKETİCİNİN ŞİKÂYET VE İTİRAZLARI

Başvurularınızı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından her yıl Aralık ayında belirlenen parasal sınırlar dâhilinde mal veya hizmeti satın aldığınız veya ikametgâhınızın bulunduğu yerdeki Tüketici Sorunları Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemesine yapabilirsiniz.

Tüketicinin ikamet ettiği yer açısından:

Parasal Sınır İlçede ikamet eden tüketicinin başvurması gereken hakem heyeti İl merkezinde ikamet eden tüketicinin başvurması gereken hakem heyeti
2200 TL’ nin altındaki uyuşmazlıklarda İlçe tüketici hakem heyeti İl tüketici hakem heyeti
2200 – 3300 TL arasındaki uyuşmazlıklarda İl tüketici hakem heyeti İl tüketici hakem heyeti

Tüketici işleminin yapıldığı yer açısından:

Parasal Sınır Tüketici işlemi ilçede yapılmış ise tüketicinin başvurması gereken hakem heyeti Tüketici işlemi il merkezinde yapılmış ise tüketicinin başvurması gereken hakem heyeti
2200 TL’ nin altındaki uyuşmazlıklarda İlçe tüketici hakem heyeti İl tüketici hakem heyeti
2200 – 3300 TL arasındaki uyuşmazlıklarda İl tüketici hakem heyeti İl tüketici hakem heyeti

İşbu Ön Bilgilendirme Formu’nda belirtilen ön bilgileri edindiğimi teyit ederim.

Satıcı : Fashion and Business Creative Group Moda Yönetimi Ltd. Şti.

Adresi: Esentepe Mah. Talatpaşa Cad. No:5 Levent/İstanbul

E-posta Adresi: info@modahukukuenstitusu.org

Ürün İade Adresi: Esentepe Mah. Talatpaşa Cad. No:5 Levent/İstanbul

Layer 1