Staj ve Değişim Programı
Moda Hukuku Enstitüsü eğitimlerine katılanlar, moda hukuku ve yönetimi alanlarında profesyonel olarak çalışan eğitimcilerle network imkanı yakalayarak kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamaktadırlar. Eğitim boyunca öğrendiklerinin yanı sıra, eğitim sonunda yurt dışında staj ve değişim programlarına katılarak kariyer yolculuklarına global bir rotada devam etme şansına sahip olmaktadırlar. Moda Hukuku Enstitüleri arasında gerçekleştirilen staj ve değişim programından yararlanan öğrenciler, moda hukukunun global bir hukuk dalı olmasını pratik anlamda da deneyimlemektedirler.
Fashion Law Exchange Programı, dünya çapında 23 şehirde bulunan moda hukuku kurumlarının ve bu kurumlara bağlı hukuk bürolarının staj ve eğitim programlarına katılmayı sağlayan uluslararası bir öğrenim programıdır. Söz konusu programa katılmak isteyen öğrencilerin ve stajyer avukatların belirlenen kriterleri tamamlamaları gerekmektedir. Programa seçilme aşamalarını başarıyla tamamlayan adaylar arasından belirtilen yeterlilikleri sağlayan bir kişi, ülke ve tarih seçiminin ardından stajlarına ve/veya öğrenim programlarına başlamaktadırlar. Fashion Law Exchange Programı yılda 1 kere, yaz döneminde düzenlenmektedir.
Fashion Law Exchange Programı Kriterleri:
• Moda Hukuku Enstitüsü’nün eğitim programlarına katılarak 24 krediyi tamamlamak.
• İngilizce yeterlilik kanıtına sahip olmak. (IELTS, TOEFL, YDS sınav puanları kabul edilmektedir.)
• Moda Hukuku Enstitüsü Seçim Kurulu tarafından yapılan sözlü mülakatı başarıyla tamamlamak.
• Fashion Law Exchange Programı şart ve hükümlülüklerini kabul ederek, sözleşmeyi imzalamak.
• Fashion Law Exchange Programı’na katılmaya hak kazananlar ek bir ücret ödemeyecektir.
Moda Hukuku 101 ve 201 Eğitim Programı sonunda yapılacak sınava katılan öğrenciler arasından birinci olan öğrencimiz London College of Fashion’da Media Law-Keep it Legal kısa dönem sertifika programına katılma hakkına sahip olacaktır. Media Law Sertifika Programı kapsamında, sosyal medyada yayımlanan postlar dahil her türlü yazılı metnin dahil olduğu basın hukuku mevzuatının temel ilkeleri teorik ve pratik olarak incelenecektir. Medya ve yayıncılık endüstrisinin modernleşmesiyle birlikte değişen hukuki başlıklar değerlendirilecektir. Eğitim kapsamında ele alınacak konular şu şekildedir;
• Medya endüstrisinin yasal çerçevesi,
• Bireylerin hakları ve medyanın çıkarları,
• Medyada karalama,
• Gizlilik ve telif hakları.